Magkínálatunk

Kedves Kertésztársunk! Az alábbi virágok évek óta nyílnak kertjeinkben, ezek a leginkább kedvelt, bevált fajtáink, ezért szívesen megosztjuk a magjaikat Veled! Küldj, a székhelyünkre egy felbélyegzett, megcímzett borítékot, és a 2017. évben gyűjtött virágmagokból ingyenesen juttatunk Neked!

Bársonyvirág más néven büdöske

(Tagetes)

2017. szedésű magok már rendelhetőek!

A virágról bövebben itt olvashatsz:

A büdöske az egyik kedvenc virágunk! Magról vetve már április végén virágzik egészen a novemberi fagyokig. Magvetéssel akár szabadföldben is könnyen nevelhető. Jól tűri a palánta a kiültetést, átültetést. Igazi túlélő ez a kedves egynyári virág!

Magassága: 30 cm

Mini virágú büdöske

A hagyományos büdöske minden jó tulajdonságával rendelkezik, szoliterként vagy sorban ültetve mutat a legszebben! Magassága: 30-40 cm

Petúnia

(Petunia)

2017. szedésű magok már rendelhetőek!

A virágról bövebben itt olvashatsz:

A magról kelő kerti petúnia igazán nem sok törődést igényel, és egészen a fagyokig diszit illatos virágaival. A nyáron elszórt magjai tavasszal kikelnek és évről-évre újraveti magát egyre nagyobb területeket hóditva meg a kertünkből. Jó szárazságtűrő, gyomfojtó és hosszú virágzási ideje miatt szivesen ajánljuk!

Magassága: futó, 40-50 cm-es hajtásokat nevel

Kukacvirág/ Porcsinrózsa

(Portulaca grandiflora)

A virágról bövebben itt olvashatsz:

A kukacvirág az egyik leghálásabb egynyári virágunk, évről-évre újraveti magát az elszórt magjai által. Célszerű az apró magokat takarás nélkül járda, sziklakert vagy kerítés mellé a repedésekbe szórni, így biztosak lehetünk benne, hogy tavasszal megjelennek a kis növények!

Kokárdavirág

(Gaillardia)

A kokárdavirág kellemes színfoltja az évelő virágágyásoknak. Márciusban magról szaporítva már júniusban virágzik egészen a fagyokig.

Bíbor amaránt

(Amaranthus paniculatus)

Amelyik kertben egyszer a bíbor amaránt megtelepszik, ott évről- évre több helyet foglal, mert a kertész egyedülálló szépsége miatt nem gyomlálja ki a magról kelt kicsinyeit. Nálunk már a konyhakértben is díszít kora tavasztól egészen a fagyokig.

Az amarántokról bővebben itt olvashatsz: