Magkínálatunk

Kedves Kertésztársunk! Az alábbi virágok évek óta nyílnak kertjeinkben, ezek a leginkább kedvelt, bevált fajtáink, ezért szívesen megosztjuk a magjaikat Veled! Küldj, a székhelyünkre egy felbélyegzett, megcímzett borítékot, és a 2018. évben gyűjtött virágmagokból ingyenesen juttatunk Neked! 

Bársonyvirág más néven büdöske 

(Tagetes)

2018. szedésű magok már rendelhetőek!

A virágról bövebben itt olvashatsz: 

https://www.botanikaland.hu/tagetes/barsonyvirag/


A büdöske az egyik kedvenc virágunk! Magról vetve már április végén virágzik egészen a novemberi fagyokig. Magvetéssel akár szabadföldben is könnyen nevelhető. Jól tűri a palánta a kiültetést, átültetést. Igazi túlélő ez a kedves egynyári virág! 

Magassága: 30 cm 

Mini virágú büdöske

A hagyományos büdöske minden jó tulajdonságával rendelkezik, szoliterként vagy sorban ültetve mutat a legszebben! Magassága: 30-40 cm

Petúnia 

(Petunia)

2018. szedésű magok már rendelhetőek!

A virágról bövebben itt olvashatsz: 

https://www.botanikaland.hu/petunia-x-hybrida/petunia/ 

A magról kelő kerti petúnia igazán nem sok törődést igényel, és egészen a fagyokig diszit illatos virágaival. A nyáron elszórt magjai tavasszal kikelnek és évről-évre újraveti magát egyre nagyobb területeket hóditva meg a kertünkből. Jó szárazságtűrő, gyomfojtó és hosszú virágzási ideje miatt szivesen ajánljuk! 

Magassága: futó, 40-50 cm-es hajtásokat nevel

Kukacvirág/ Porcsinrózsa

(Portulaca grandiflora)

A virágról bövebben itt olvashatsz: 

https://www.botanikaland.hu/portulaca-grandiflora/porcsinrozsa/

A kukacvirág az egyik leghálásabb egynyári virágunk, évről-évre újraveti magát az elszórt magjai által. Célszerű az apró magokat takarás nélkül járda, sziklakert vagy kerítés mellé a repedésekbe szórni, így biztosak lehetünk benne, hogy tavasszal megjelennek a kis növények!


Kokárdavirág 

(Gaillardia) 


A kokárdavirág kellemes színfoltja az évelő virágágyásoknak. Márciusban magról szaporítva már júniusban virágzik egészen a fagyokig. 

A virágról bövebben itt olvashatsz: 

https://www.botanikaland.hu/gaillardia/kokardavirag/ 

Bíbor amaránt

(Amaranthus paniculatus)  

 Amelyik kertben egyszer a bíbor amaránt megtelepszik, ott évről- évre több helyet foglal, mert a kertész egyedülálló szépsége miatt nem gyomlálja ki a magról kelt kicsinyeit. Nálunk már a konyhakértben is díszít kora tavasztól egészen a fagyokig. 

Az amarántokról bővebben itt olvashatsz:

https://kertmanufaktura.blogspot.hu/2014/07/bokolo-amarant.html