Hírek

2019. november 18. 

Értesítjük civil partnerinket, hogy az EPER-ben is megjelentek a NEA-20-EG kódszámú
pályázatok, a mai naptól kitölthető és beadható. Bármilyen jellegű
kérdés merülne fel ezzel kapcsolatban, állunk szíves rendelkezésetekre!

2019. november 5. 

Tisztelt Civil Szervezeti Vezetők! Kedves Civilek! November 12. a Szociális Munka Napja, amelyet 1997 óta ünneplünk világszerte. A szociális, illetve a gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások területén dolgozó sok tízezer ember munkájának elismeréseként - Magyarország Kormánya előterjesztésére - az Országgyűlés ezt a napot számukra 2017-től munkaszüneti nappá nyilvánította.


2019. október 31. Módosult a határidő a Nemzeti Együttműködési Alap felhívásaiban! Az új határidők elérhetőek az EPER rendszerben!

2019.október 20. "Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik." 🍂🍃🌿🌳🌺💐🍄🎋💕

CAMUS,Albert 

2019.október 2. Megjelentek a NEA pályázatok!
Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020 címmel írt ki pályázatot az összes kuratórium. 

2019. szeptember 20. Egyesületünk évközi közgyűlésére ezúton is várunk szeretettel minden tagot! 

2019. augusztus 28.  Tolna Megyei Civil Információs Centrum meghivója

2019.06.08.-án várunk szeretettel mindenkit a Gyermeknapi programjainkra! Az idén is játékos feladatokkal készülünk kicsiknek és nagyoknak, lesz ügyességi vetélkedő, és a tavaly népszerű kisállat simogató is!

2019. április 11.-én, az önkormányzat udvarán eboltás lesz! 

2019.02.28. Megálmodtuk, megterveztük, megszerveztük és megcsináltuk! Köszönjük az önkormányzat engedélyét és anyagi támogatását, továbbá a közfoglalkoztatottak segítségét!

2019.02.24. A non-profit szervezetek működéséhez a legnagyobb anyagi segítséget a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából származó bevétel jelenti. Mindenki szabadon rendelkezhet arról, hogy melyik szervezetnek szánja ezt az összeget, amely felajánlás hiányában az állami kasszát gyarapítja. Az adó 1% felajánlásával minden adófizető lehetőséget kap arra, hogy a non-profit szervezetek közül a számára kedveset támogathassa anélkül, hogy ez számára plusz kiadással járna.

Egyesületünk az idei évtől jogosult az adó 1 % gyűjtésére, amelyet közhasznú tevékenységre fordít.

A 2019. év szeptemberében befolyt összegből Sárpilis közterületeinek, és az óvoda udvarának parkosítását szeretnénk megvalósítani.

Ennek érdekében díszfákat, örökzöldeket, rózsatöveket és egyéb évelő növényeket és virágokat vásárolunk az adó 1 %-ot felajánló támogatónk elképzelésével összhangban.

Kérjük, hogy amennyiben céljainkkal egyetértesz, és szeretnéd Sárpilist velünk együtt szépíteni, ,támogasd Te is a Sárköz Természetjáró Egyesület adód 1 %-ának felajánlásával, és kérd erre barátaidat, kollégáidat, családtagjaidat is!

2019.02.11. Örömmel olvastuk a Tolnai Népújság 2019. február 11. napi számában egyesületünk tevékenységéről szóló rövid beszámolót. Köszönjük a lehetőséget!

2019.02.05. Kiástunk egy több éves pálmaliliom tövet, a hajtásokat óvatosan leszedtük, gyökereztető hormonnal kezeltük a sérült részt és virágföldbe ültettük őket.  23 darab pálmaliliom csemete növesztgeti a gyökereit és várja a tavaszi elültetését! 

2019.01.21. A mai napon elkészült a posta udvarán az első örökzöldekkel beültetett sziklakertünk! Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a lakosságtól, ezért szeretnénk az egész faluban ezt a színt és formavilágot alkalmazni a közterületeink, virágágyások és fatányérok díszítésénél.

2019.01. 16.  Önkénteseink a mai szokatlanul meleg téli napon sziklakertet varázsoltak a posta épülete melletti kis területre. Hosszú évek óta ez a rész elhanyagolt és gazos volt. Kérésünkre a közmunka programban részt vevők megtisztították, felásták, mi pedig gondoskodtunk az örökzöldek szakszerű beültetéséről. 


2019. február 23.-án tartjuk éves rendes közgyűlésünket! Minden tagtársunkat szeretettel várunk!

2019. január 3. Sárpilis Község Önkormányzatával egyeztetve elkezdtük a település központjának tavaszi tervezett parkosításának előkészítését. Kivágásra kerültek az iskolatéri elöregedett, elferdült gömbakácok, a József Attila utcában közterületen álló beteg, öreg szilvafák, és az iskola épülete előtt lévő balesetveszélyes tujafák. A kivágott fák gömbkőrissel lesznek pótolva tavasszal. 

2018. december 1.-jétől átvette egyesületünk a Sárpilisért Egyesülettől a Helyi Televízió üzemeltetését. A digitális átállás kiépítése is megtörtént decemberben, így kedvelt helyi médiánkat most már minden háztartás tudja nézni. 

2018. november 29. Ma érkezett hozzánk egy sárgafejű királyka, aki az óvoda bejárati ajtaja előtt gubbasztott. Valószínű, hogy az üvegnek repült és attól kábult el, mert fél óra múlva már szökni próbált. :) Kicsit kipiheni az izgalmakat és szabadon engedjük! Köszönjük szépen a kismadár nevében a segítséget! 

2018. november 10. Pályázatot nyújtottunk be az E.ON Adventi program támogatási pályázatára. A Gerlicemadár Hagyományőrző Néptánc Egyesület, Sárpilis Község Önkormányzata közreműködésével tervezzük az adventi program sorozatot megvalósítani. 

Több éve örömmel gondoskodunk kerti madarainkról, 2018.- ban a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával csatlakozni tudtunk a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madárbarát kert programjához. Köszönjük az elismerő táblát! További információ a programról az egyesület honlapján: https://www.mme.hu/napi_madarvedelem

2018. szeptember 28. A fő utcán lévő régi vágóhíd épülete is megszépült! Az előzőleg levakolt épületet önkéntes munkával lemeszeltük, maradék lambériából takarást készítettünk a befalazott ajtók helyére. 

2018. szeptember 19. A Sárpilisi Tündérkert Óvoda udvarában a múlt hónapban elkészítettünk és felszereltünk 2 madárodút és egy madáritatót. Ezzel lehetővé vált, hogy az óvodánk is csatlakozzon a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madárbarát kert programjához, az elismerő cím táblája ma érkezett meg, amit nagy örömmel fel is szereltünk!

2018.szeptember 16. Elkészült a madáretető és a madáritató az óvoda udvarába!  

2018.szeptember 14.  A TEOL.hu oldalán megjelent egyesületünk tevékenységét bemutató cikk. 

2018. július 18. 

  • Legyengülve, éhesen kaptuk ma ezt az idei fiatal egerész ölyvet. Megetettük, megitattuk, vacsi után relaxáltattuk, eközben kihívtuk a Duna- Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közelben dolgozó természetvédelmi őrét, aki megvizsgálta és egészségesnek nyilvánította. Pár nap után szabadon lehet engedni. Valószínű, hogy az egerészést még gyakorolnia kell, mindenesetre örülünk, hogy beugrott hozzánk vacsorázni 

2018. július 2. A Sárpilisi Polgárőr Egyesülettel kötött együttműködési megállapodás alapján részt vettünk az Országos Polgárőr Szövetség "TEKERD KÖRBE A VELENCEI-TAVAT" címmel szervezett kerékpártúráján. Köszönjük szépen a lehetőséget!

2018.június 10. Kedves túratársak! Sajnos az ausztriai  Hochschwab-csúcstúra  az esős idő miatt elmarad!

2018. május 20. Gyerekek hozták ma hozzánk ezt a legyengült verébfiókát. Valószínűleg kiesett a fészekből, és megüthette a fejét,  mert egyensúlyzavara van. Igyekszünk felnevelni, szerencsére 1-2 hét múlva szabadon lehet engedni. 

2018. május 15. A 2017. évi beszámoló és közhasznúsági jelentés elérhető a mai naptól a www.birosag.hu oldalon.  Link: https://birosag.hu/civil-szervezetek-nevjegyzeke

2018. május 12. Beneveztünk az EOn Energiakereskedelmi Kft "egy zöld lépés" című pályázatára az általunk pet palackban nevelt diófa csemetékről készült fotóval. 

2018. április 23. Ma kihelyeztünk két darab plakátot községünk hirdetőtáblájára és a buszmegállóhoz tekintettel arra, hogy költési időszakban gyakrabban fordul elő, hogy az emberek madárfiókát találnak. Bízunk benne, hogy ezzel segíteni tudtunk egy picit a természetnek!

2018. február 24.-én tartjuk éves rendes közgyűlésünket!