Hírek

2019.01. 16.  Önkénteseink a mai szokatlanul meleg téli napon sziklakertet varázsoltak a posta épülete melletti kis területre. Hosszú évek óta ez a rész elhanyagolt és gazos volt. Kérésünkre a közmunka programban részt vevők megtisztították, felásták, mi pedig gondoskodtunk az örökzöldek szakszerű beültetéséről. 


2019. február 23.-án tartjuk éves rendes közgyűlésünket! Minden tagtársunkat szeretettel várunk!

2019. január 3. Sárpilis Község Önkormányzatával egyeztetve elkezdtük a település központjának tavaszi tervezett parkosításának előkészítését. Kivágásra kerültek az iskolatéri elöregedett, elferdült gömbakácok, a József Attila utcában közterületen álló beteg, öreg szilvafák, és az iskola épülete előtt lévő balesetveszélyes tujafák. A kivágott fák gömbkőrissel lesznek pótolva tavasszal. 

2018. december 1.-jétől átvette egyesületünk a Sárpilisért Egyesülettől a Helyi Televízió üzemeltetését. A digitális átállás kiépítése is megtörtént decemberben, így kedvelt helyi médiánkat most már minden háztartás tudja nézni. 

2018. november 10. Pályázatot nyújtottunk be az E.ON Adventi program támogatási pályázatára. A Gerlicemadár Hagyományőrző Néptánc Egyesület, Sárpilis Község Önkormányzata közreműködésével tervezzük az adventi program sorozatot megvalósítani. 

Több éve örömmel gondoskodunk kerti madarainkról, 2018.- ban a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával csatlakozni tudtunk a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madárbarát kert programjához. Köszönjük az elismerő táblát! További információ a programról az egyesület honlapján: https://www.mme.hu/napi_madarvedelem

2018. szeptember 15. A Sárpilisi Tündérkert Óvoda udvarában a múlt hónapban elkészítettünk és felszereltünk 2 madárodút és egy madáritatót. Ezzel lehetővé vált, hogy az óvodánk is csatlakozzon a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madárbarát kert programjához, az elismerő cím táblája ma érkezett meg, amit nagy örömmel fel is szereltünk!

2018.szeptember 14.  A TEOL.hu oldalán megjelent egyesületünk tevékenységét bemutató cikk. 

2018. július 18. 

  • Legyengülve, éhesen kaptuk ma ezt az idei fiatal egerész ölyvet. Megetettük, megitattuk, vacsi után relaxáltattuk, eközben kihívtuk a Duna- Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közelben dolgozó természetvédelmi őrét, aki megvizsgálta és egészségesnek nyilvánította. Pár nap után szabadon lehet engedni. Valószínű, hogy az egerészést még gyakorolnia kell, mindenesetre örülünk, hogy beugrott hozzánk vacsorázni 

2018. július 2. A Sárpilisi Polgárőr Egyesülettel kötött együttműködési megállapodás alapján részt vettünk az Országos Polgárőr Szövetség "TEKERD KÖRBE A VELENCEI-TAVAT" címmel szervezett kerékpártúráján. Köszönjük szépen a lehetőséget!

2018.június 10. Kedves túratársak! Sajnos az ausztriai  Hochschwab-csúcstúra  az esős idő miatt elmarad!

2018. május 15. A 2017. évi beszámoló és közhasznúsági jelentés elérhető a mai naptól a www.birosag.hu oldalon.  Link: https://birosag.hu/civil-szervezetek-nevjegyzeke

2018. május 12. Beneveztünk az EOn Energiakereskedelmi Kft "egy zöld lépés" című pályázatára az általunk pet palackban nevelt diófa csemetékről készült fotóval. 

2018. április 23. Ma kihelyeztünk két darab plakátot községünk hirdetőtáblájára és a buszmegállóhoz tekintettel arra, hogy költési időszakban gyakrabban fordul elő, hogy az emberek madárfiókát találnak. Bízunk benne, hogy ezzel segíteni tudtunk egy picit a természetnek!

2018. február 24.-én tartjuk éves rendes közgyűlésünket!