Hírek

2022.04.04.

Tisztelt Leendő Önkéntesünk!

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 11. alkalommal kerül megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az akció szervezője és koordinátora az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI)Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket.Amennyiben fontosnak tartod környezetünk megóvását, a következő generáció jövőjét tarts velünk a 2022. április 28 napján, pénteken, 9.00 órakor kezdődő szemétgyűjtési akción Sárpilisen!Várunk minden környezetért tenni akaró önkéntest! 

2022.április.20.

Tisztelt Leendő Önkéntesünk!Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felkérésére nagy örömmel tájékoztatunk arról, hogy a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció - idén tizedik alkalommal valósul meg.Amennyiben fontosnak tartod környezetünk megóvását, a következő generáció jövőjét tarts velünk a 2022. május 7. napján, szombaton kezdődő szemétgyűjtési akción!

2021. november 26.

2021. november 26.-án tartottuk a sárpilisi gyermekek részére újabb kézműves foglalkozást, amelyen a sztárvendég Figura Ede szórakoztatta a szülőket és a gyerekeket.A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével az EMT-E-CIVIL-21/0582 azonosítószámú támogatási szerződés alapján támogatta. A támogatást ezúton is köszönjük!

2021. október 23. 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is megszervezi a "TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója. 2020-ban a pandémia miatt sajnálatos módon elmaradt, de 2019-ben közel negyedmillió ember vett részt az országos akcióban, 3240 helyszínen, és közel 2400 tonna illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze Magyarország egyes közterületeiről. Egyesületünk az idei évben is örömmel vállalta, hogy megszervezi a helyi önkéntes csapatot. Lehet még hozzánk csatlakozni, várjuk további önkéntesek jelentkezését!

2021. október 22.

2021. október 22.-én tartottuk a sárpilisi gyermekek részére a "Tök jó nap" című rendezvényünket. A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével az EMT-E-CIVIL-21/0582 azonosítószámú támogatási szerződés alapján támogatta. A támogatást ezúton is köszönjük!

2021.október 11. Eszközvásárlás

A Nemzeti Együttműködési Alap NEAN-KP-1-2021/2-000049 azonosítójú pályázatán 110.900 Forintot nyert egyesületünk, amelyből 1 db elektromos csónakmotort és a működtetéséhez szükséges akkumulátort vásároltunk. 

2021. október 10.

Sok szeretettel várunk minden kedves meghívott vendégünket!


2021. szeptember 21.

Önkénteseinkkel és az önkormányzat által finanszírozott markolóval a mai napon kiültettük a temetőközbe, a főutcára és a Kossuth utcába mind a 30 db nyírfát!

2021. szeptember 16.

2021. július 10. A Településfásítási Program első ütemét egy évvel ezelőtt hirdette meg az agrártárca a 10 ezer fő alatti települések számára. A kezdeményezés keretében, akkor 476 település adta be faültetési igényét 12 ezer sorfára, amit az elmúlt ősszel és tavasszal sikeresen el is ültettek. A nagy érdeklődésre való tekintettel a minisztérium meghirdette a program második ütemét, melynek során a támogatás mértékét és a rendelkezésre álló sorfák számát is duplájára emelte. A kezdeményezés második üteme így egymilliárd forint keretösszeggel és 24 ezer sorfával került meghirdetésre. A miniszter szerint a tárca célja, hogy népszerűsítse a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásait és javítsa a települések környezeti állapotát. Tavalyi évben is igyekeztünk fát foglalni, de akkor percek alatt elfogyott a meghirdetett mennyiség. Az idei évben viszont sikerült 30 darab nyírfát foglalni. A fákat ősszel szállítják ki és 4 különböző közterületre ültetjük ki őket. Ezúton is köszönjük az Agrárminisztériumnak ezt a kiváló lehetőséget! 

2021. május 1. 

A Tájházi napok keretében tartottuk meg az idei Palánta- és magbörzénket a Sárpilisi Tájházban. Évről-évre egyre több palántát termesztünk erre az alkalomra, amelyet falunk lakói ilyenkor késő tavasszal már nagy örömmel várnak.  Az idén is volt legalább 6 féle paradicsom, káposztafélék, saláták, egynyári virágok, örökzöldek, kisebb fűszernövények, és természetesen többféle vetőmag. Köszönjük Szabó Mónikának a gyönyörű, autentikus helyszínt, és a szervezésben való közreműködést! Egyesületi tagjainknak és kertbarátainknak pedig jó kertészkedést és bő termést kívánunk!

2021.április 20. Idén újra megtartjuk a népszerű rendezvényünket, a a palánta- és magbörzét! A járványügyi szabályok betartásával nincs akadálya annak, hogy ismét találkozzunk, tapasztalatot és növényeket cseréljünk. Várunk mindenkit szeretettel!

2021.02.25. A Sárpilisi Tündérkert Óvoda udvarára is készítettünk az óvodai személyzettel és a gyerekkel együtt egy díszkertet. Az ovikonyhakert is készülőben van már!

2021.01. 12.

Köszönjük a Sárpilisi Polgárőr Egyesületnek, hogy a tetőfelújításból maradt deszkát nekünk adták! Ebből sikerült 5 db madárodút készíteni. Várjuk szeretettel a fészkelni vágyó cinkéket!  

2020.október 20.

Örömmel értesültünk róla, hogy az E.on Áramszolgáltató Zrt. madárvédelem céljából gólyafészket tart karban Sárpilisen! 

2020.november 15.

 A NEAN-KP-1-2020/2-000090 számú, Örökzöld Sárpilisért! című pályázaton nyert összeg maradék részét a temetőnél található új virágoskertbe ültettük. A növényeket úgy válogattuk össze, hogy fagytűrő virágok, évelők és örökzöldek is kerüljenek a kertbe.

2020. október 25.

A NEAN-KP-1-2020/2-000090 számú, Örökzöld Sárpilisért! című pályázaton nyert összegből egy terülőborókát vettünk, amelyet  a faluház elé ültetünk a már meglévő és szépen fejlődő jukka pálmánk mellé.  

2020.október 17.

Újabb virágoskertet létesítettünk a főutcán a Mózes ház előtt! Köszönjük a közmunka programban résztvevőknek, hogy a területet előkészítették, így nekünk már csak az örökzöldek és a virágok beszerzése és elültetése volt a feladatunk. Köszönjük egyik önkéntesünk felajánlását, a nagy mennyiségű liliomot! Ismét szépült Sárpilis!

2020.október.07.

A Sárpilisi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal együttműködve 15.000 Forint értékben támogatjuk az óvodai rajzpályázatot.

2020. október 1. 

A rókák veszettség elleni immunizációja céljából ebzárlat kerül bevezetésre! 

2020. szeptember 20.

Elkészült a főutcán az őszi dekorációnk. A pálmaliliomokat, a virágokat és az árnyékliliom sort is mi szaporítottuk és ültettük ki még 2018.-ban. 

2020. augusztus 4.

Elkészült a Petőfi utca és a Kossuth utca táblához is a virágláda! Sajnos több betű hiányzik a táblákról, ezek pótlásáról intézkedtünk.

2020. július 22.

Feltöltöttük az összes virágládát új virágokkal, kigazoltuk a láda körül és megöntöztük.


2020. július 15.

2020. július 14.- 15. Sárköz felfedező túra

A Sárpilisi " Gerlicemadár" Hagyományőrző Egyesület nyári gyerektáborában részt vevő 23 fő gyermek és kísérő részére programokat szerveztünk, amelyben bemutattuk Sárköz nevezetességeit. Július 14.-én Decsen, a Babmúzeumban kezdtük a felfedező körutunkat, majd a Pilisi hegyen gyalogtúráztunk egy jót, az ebédet közös főzéssel töltöttük Kovács János Venesz díjas mesterszakács tanyáján. Másnap Alsónyéken megtekintettük a Tájházat, és onnan Pörbölyre, az Ökoturisztikai Centrumban tettünk egy kirándulást. 

2020. június 18.

TÁJÉKOZTATÁS: 2020. június 18.-án véget ért a vészhelyzet Magyarországon, viszont maradt a kötelező 1,5 méter távolságtartás és a szájmaszk viselés. Tekintettel arra, hogy a járványveszély nem múlt el, a szakemberek a járvány második hullámát prognosztizálják, ezért a szokásos nyári túráinkat nem tartjuk meg. Köszönjük szépen a megértéseteket!

2020. június 17.

Sajnos nem sikerült a Településfásítási Programban fához jutni, mert a pályázati felület lefagyott, az igénylésünket nem rögzítette. Ezért eldöntöttük, hogy őszre 30 db szeldelt levelű akácfát fogunk szaporítani tősarjakról és szétosztjuk a lakosság részére.

2020. június 15.

Szerettünk volna 30 db fát igényelni Sárpilisre, azonban a túljelentkezés miatt összeomlott a pályázati honlap. A napokban újra próbálkozunk. 

A Településfásítási Program a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Cselekvési Terve alapján a VP-20.2-16 "A magyar nemzeti hálózat működését szolgáló technikai segítségnyújtás" projekt keretében valósul meg. A 12 ezer fát, valamint azok szállítását a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. biztosítja. Az Agrárminisztérium által kezdeményezett program megvalósulását a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága támogatja, a projektirodát az Országos Erdészeti Egyesület működteti.

2020.május 20.

2020. május 15.

Elkészült újabb két utcanév táblához a virágláda! Köszönjük a virágládák elkészítését Szűcs Attila elnöknek, a  segítséget az önkormányzat dolgozóinak és az önkénteseknek is!


2020. május 12.

Tavaly sikeresen pályáztunk a Nemzeti Együttműködési Alapnál működési támogatásra, amely egy részét nem működésre, hanem maradandó, közérdekű programra költjük. Az idei évben minden utcanévtáblához egyedi virágládát készítünk. Ma a Liliom utcai lett kész! 

2020. május 10.

Az idei évben is egyesületünk gondozza a Béke téren található sziklakertet. Márciusban elültettük a jukka pálmákat, melyeket egy önkormányzati dolgozó ajánlott fel, majd elvetettük a bársonyvirág magokat, margarétát palántáztunk, ma pedig az általunk gyökereztetett évelőket ültetjük ki, egyúttal ki is gyomláljuk a gazokat. 

2020.05.08. Sikeresen pályáztunk az Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2020. című pályázati kiírásra. A NEAN-KP-1-2020/2-000090 számú, Örökzöld Sárpilisért! című pályázaton. 20.800 Forintot nyertünk arra a célra, hogy ezen örökzöldeket vásárolunk, amelyeket közterületre ültetünk ki. Első választásunk a Páfrányfenyőre esett (Ginkgo Biloba). A ginkgo páfrányfenyő megjelenésében figyelemre méltó díszfa, gyönyörű termet, egyedi levél, lenyűgöző őszi lombszín és meglepően jó tűrőképesség jellemzi. Levelének hatóanyagait a gyógyszeripar is előszeretettel használja. Mindezek miatt hazánkban, és a világ sok részén, igen kedvelt díszfa.

A páfrányfenyőnket a főutcára, a Zrínyi utca 13. szám alatti Könyvtár épülettel szemben található parkba ültettük. 

2020.május 6.

Itt az ideje az egynyáriak kiültetésének! Egyesületünk az idén rengeteg virág palántát termesztett a közterületeinkre, de mégis volt, ahová már nem jutott. Ide a virágkereskedésből vásárolt palántákat ültetjük ki. 

2020.05.04.-étől vidéken feloldotta a Kormány a kijárási korlátozást.

2020. április 24.

IV. Sárpilisi magbörze: A koronavírus járvány ellenére idén is megtartottuk népszerű rendezvényünket, a palánta- és magbörzét! Több kertbarátunk is jelezte, hogy számít a palántáinkra, hiszen tavaly sok-sok virág és zöldség növekedett a segítségünkkel. Úgy gondoljuk, hogy ezt a rendezvényt szabadtérben, a megfelelő 2 méter védőtávolság betartásával egészségügyi kockázat nélkül le lehet bonyolítani. Köszönjük a Sárpilisi Polgárőr Egyesületnek, hogy biztosította a szabályok betartását! Bízunk benne, hogy jövőre újra egész napos programot tudunk biztosítani a kertbarátainknak!

2020. április 24.

2020.április 24. Virágültetés a főtéren

2020. április 20. 

Évről -évre mi gondozzuk a főúton található régi ártézi kút körül a zöldfelületet. Az idén is a bevált virágokat ültetjük: petúniát és büdöskét.

2020. április 13.

2020. április 11. 

A koronavírus járvány ellenére idén is megtartjuk népszerű rendezvényünket, a palánta- és magbörzét! Több kertbarátunk is jelezte, hogy számít a palántáinkra, hiszen tavaly sok-sok virág és zöldség növekedett a segítségünkkel. Úgy gondoljuk, hogy ezt a rendezvényt szabadtérben, a megfelelő 2 méter védőtávolság betartásával egészségügyi kockázat nélkül tudjuk lebonyolítani. Várunk mindenkit szeretettel! 

2020. március 16.

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében valamennyi 2020. első félévében tervezett bel-és külföldi túránkat lemondjuk. Nem tartjuk meg szokásos helyi rendezvényeinket sem. Egyesületünk nagyobb hangsúlyt fektet az önkéntes közterületi munkáinkra, parkosításra, virágosításra.

Köszönjük megértéseteket, vigyázzunk egymásra! 

Egyesületünk sikeresen pályázott a Nemzeti Együttmúködési Alap egyszerűstett pályázatára. Köszönjük a támogatást!

2020.március 10. Medvehagyma szedő túránkon ez a kellemes látvány fogadott bennünket :)

2020, január 5. Decemberben együttműködési megállapodást kötöttünk a Sárpilisi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal. Az együttműködés keretén belül minden szombaton és vasárnap élelmiszeradomány szállításában segítünk nekik. 

2020. január 1. Sikerekben gazdag Boldog Új évet kívánunk minden kedves túratársunknak!

2019.december 1. Elkészült az első virágládánk! Az Önkormányzat engedélyével jövőre mind a 11 darab utcanévtábla mellé készitünk ugyanilyen virágládát, amelybe aztán az általunk termesztett virágokat, örökzöldeket ültetjük. A tábla mellet már szépen megerősödött a 2017.-ben telepitett jukka, amelyet sikeresen szaporitottunk, igy jutni fog az összes tábla mellé.

2019. november 18. 

Értesítjük civil partnerinket, hogy az EPER-ben is megjelentek a NEA-20-EG kódszámú
pályázatok, a mai naptól kitölthető és beadható. Bármilyen jellegű
kérdés merülne fel ezzel kapcsolatban, állunk szíves rendelkezésetekre!

2019. november 5. 

Tisztelt Civil Szervezeti Vezetők! Kedves Civilek! November 12. a Szociális Munka Napja, amelyet 1997 óta ünneplünk világszerte. A szociális, illetve a gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások területén dolgozó sok tízezer ember munkájának elismeréseként - Magyarország Kormánya előterjesztésére - az Országgyűlés ezt a napot számukra 2017-től munkaszüneti nappá nyilvánította.


2019. október 31. Módosult a határidő a Nemzeti Együttműködési Alap felhívásaiban! Az új határidők elérhetőek az EPER rendszerben!

2019.október 20. "Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik." 🍂🍃🌿🌳🌺💐🍄🎋💕

CAMUS,Albert 

2019.október 2. Megjelentek a NEA pályázatok!
Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020 címmel írt ki pályázatot az összes kuratórium. 

2019. szeptember 20. Egyesületünk évközi közgyűlésére ezúton is várunk szeretettel minden tagot! 

2019. augusztus 28.  Tolna Megyei Civil Információs Centrum meghivója

2019.06.08.-án várunk szeretettel mindenkit a Gyermeknapi programjainkra! Az idén is játékos feladatokkal készülünk kicsiknek és nagyoknak, lesz ügyességi vetélkedő, és a tavaly népszerű kisállat simogató is!

2019. április 11.-én, az önkormányzat udvarán eboltás lesz! 

2019.02.28. Megálmodtuk, megterveztük, megszerveztük és megcsináltuk! Köszönjük az önkormányzat engedélyét és anyagi támogatását, továbbá a közfoglalkoztatottak segítségét!

2019.02.24. A non-profit szervezetek működéséhez a legnagyobb anyagi segítséget a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából származó bevétel jelenti. Mindenki szabadon rendelkezhet arról, hogy melyik szervezetnek szánja ezt az összeget, amely felajánlás hiányában az állami kasszát gyarapítja. Az adó 1% felajánlásával minden adófizető lehetőséget kap arra, hogy a non-profit szervezetek közül a számára kedveset támogathassa anélkül, hogy ez számára plusz kiadással járna.

Egyesületünk az idei évtől jogosult az adó 1 % gyűjtésére, amelyet közhasznú tevékenységre fordít.

A 2019. év szeptemberében befolyt összegből Sárpilis közterületeinek, és az óvoda udvarának parkosítását szeretnénk megvalósítani.

Ennek érdekében díszfákat, örökzöldeket, rózsatöveket és egyéb évelő növényeket és virágokat vásárolunk az adó 1 %-ot felajánló támogatónk elképzelésével összhangban.

Kérjük, hogy amennyiben céljainkkal egyetértesz, és szeretnéd Sárpilist velünk együtt szépíteni, ,támogasd Te is a Sárköz Természetjáró Egyesület adód 1 %-ának felajánlásával, és kérd erre barátaidat, kollégáidat, családtagjaidat is!

2019.02.11. Örömmel olvastuk a Tolnai Népújság 2019. február 11. napi számában egyesületünk tevékenységéről szóló rövid beszámolót. Köszönjük a lehetőséget!

2019.02.05. Kiástunk egy több éves pálmaliliom tövet, a hajtásokat óvatosan leszedtük, gyökereztető hormonnal kezeltük a sérült részt és virágföldbe ültettük őket.  23 darab pálmaliliom csemete növesztgeti a gyökereit és várja a tavaszi elültetését! 

2019.01.21. A mai napon elkészült a posta udvarán az első örökzöldekkel beültetett sziklakertünk! Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a lakosságtól, ezért szeretnénk az egész faluban ezt a színt és formavilágot alkalmazni a közterületeink, virágágyások és fatányérok díszítésénél.

2019.01. 16.  Önkénteseink a mai szokatlanul meleg téli napon sziklakertet varázsoltak a posta épülete melletti kis területre. Hosszú évek óta ez a rész elhanyagolt és gazos volt. Kérésünkre a közmunka programban részt vevők megtisztították, felásták, mi pedig gondoskodtunk az örökzöldek szakszerű beültetéséről. 


2019. február 23.-án tartjuk éves rendes közgyűlésünket! Minden tagtársunkat szeretettel várunk!

2019. január 3. Sárpilis Község Önkormányzatával egyeztetve elkezdtük a település központjának tavaszi tervezett parkosításának előkészítését. Kivágásra kerültek az iskolatéri elöregedett, elferdült gömbakácok, a József Attila utcában közterületen álló beteg, öreg szilvafák, és az iskola épülete előtt lévő balesetveszélyes tujafák. A kivágott fák gömbkőrissel lesznek pótolva tavasszal. 

2018. december 1.-jétől átvette egyesületünk a Sárpilisért Egyesülettől a Helyi Televízió üzemeltetését. A digitális átállás kiépítése is megtörtént decemberben, így kedvelt helyi médiánkat most már minden háztartás tudja nézni. 

2018. november 29. Ma érkezett hozzánk egy sárgafejű királyka, aki az óvoda bejárati ajtaja előtt gubbasztott. Valószínű, hogy az üvegnek repült és attól kábult el, mert fél óra múlva már szökni próbált. :) Kicsit kipiheni az izgalmakat és szabadon engedjük! Köszönjük szépen a kismadár nevében a segítséget! 

2018. november 10. Pályázatot nyújtottunk be az E.ON Adventi program támogatási pályázatára. A Gerlicemadár Hagyományőrző Néptánc Egyesület, Sárpilis Község Önkormányzata közreműködésével tervezzük az adventi program sorozatot megvalósítani. 

Több éve örömmel gondoskodunk kerti madarainkról, 2018.- ban a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával csatlakozni tudtunk a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madárbarát kert programjához. Köszönjük az elismerő táblát! További információ a programról az egyesület honlapján: https://www.mme.hu/napi_madarvedelem

2020. június 29.

2020.június 29. A mai napon együttműködési megállapodást kötöttünk a Sárpilisi Tüskerózsa Dalkör vezetőjével. Egyesületünk anyagilag és más módon is támogatja a Dalkört, hogy minél több versenyre juthassanak el, valamint minél szélesebb körben népszerűsíthessék a sárközi hagyományokat. A Dalkör bemutatkozása: "A dalkör Budainé Ilona ötlete alapján alakult 2015.-ben. A dalkör a sárpilisi hagyományokhoz, illetve Sárköz hagyományaihoz íródott dalokat, és ezenfelül népdalokat is éneklik. A tagok mindegyike Sárpilisi lakos, szívesen éneklik a népdalokat, és adják tovább a fiatalabb generációnak is!"

Főbb díjak: Cinegemadár Tolna Megyei Népzenei Verseny ARANY minősítés, Arany népdal elismerés "Bíró Lőrincz fafaragó " emlékverseny


2018. szeptember 28. A fő utcán lévő régi vágóhíd épülete is megszépült! Az előzőleg levakolt épületet önkéntes munkával lemeszeltük, maradék lambériából takarást készítettünk a befalazott ajtók helyére. 

2018. szeptember 19. A Sárpilisi Tündérkert Óvoda udvarában a múlt hónapban elkészítettünk és felszereltünk 2 madárodút és egy madáritatót. Ezzel lehetővé vált, hogy az óvodánk is csatlakozzon a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madárbarát kert programjához, az elismerő cím táblája ma érkezett meg, amit nagy örömmel fel is szereltünk!

2018.szeptember 16. Elkészült a madáretető és a madáritató az óvoda udvarába!  

2018.szeptember 14.  A TEOL.hu oldalán megjelent egyesületünk tevékenységét bemutató cikk. 

2018. július 18. 

  • Legyengülve, éhesen kaptuk ma ezt az idei fiatal egerész ölyvet. Megetettük, megitattuk, vacsi után relaxáltattuk, eközben kihívtuk a Duna- Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közelben dolgozó természetvédelmi őrét, aki megvizsgálta és egészségesnek nyilvánította. Pár nap után szabadon lehet engedni. Valószínű, hogy az egerészést még gyakorolnia kell, mindenesetre örülünk, hogy beugrott hozzánk vacsorázni 

2018. július 2. A Sárpilisi Polgárőr Egyesülettel kötött együttműködési megállapodás alapján részt vettünk az Országos Polgárőr Szövetség "TEKERD KÖRBE A VELENCEI-TAVAT" címmel szervezett kerékpártúráján. Köszönjük szépen a lehetőséget!

2018.június 10. Kedves túratársak! Sajnos az ausztriai  Hochschwab-csúcstúra  az esős idő miatt elmarad!

2018. május 20. Gyerekek hozták ma hozzánk ezt a legyengült verébfiókát. Valószínűleg kiesett a fészekből, és megüthette a fejét,  mert egyensúlyzavara van. Igyekszünk felnevelni, szerencsére 1-2 hét múlva szabadon lehet engedni. 

2018. május 15. A 2017. évi beszámoló és közhasznúsági jelentés elérhető a mai naptól a www.birosag.hu oldalon.  Link: https://birosag.hu/civil-szervezetek-nevjegyzeke

2018. május 12. Beneveztünk az EOn Energiakereskedelmi Kft "egy zöld lépés" című pályázatára az általunk pet palackban nevelt diófa csemetékről készült fotóval. 

2018. április 23. Ma kihelyeztünk két darab plakátot községünk hirdetőtáblájára és a buszmegállóhoz tekintettel arra, hogy költési időszakban gyakrabban fordul elő, hogy az emberek madárfiókát találnak. Bízunk benne, hogy ezzel segíteni tudtunk egy picit a természetnek!

2018. február 24.-én tartjuk éves rendes közgyűlésünket!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el